Siekane kotlety z piersi kurczaka

Sprawdzony przepis na siekane kotlety z piersi kurczaka

Siekane kotlety z piersi kurczaka to nowoczesny pomysł na obiad. Są szybkie w wykonaniu, a do tego bardzo smaczne. Do tego można je łączyć z różnymi dodatkami jak: pomidory, pieczarki czy papryka. Poniżej znajdziesz dobry przepis na siekane kotlety z piersi kurczaka.

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 100 gramów sera żółtego
  • 2 jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra/słodka papryka, majeranek

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka umyj, osusz i usuń włókna.
  2. Mięso drobno posiekaj.
  3. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  4. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  5. W misce wymieszaj mięso, ser, majonez, natkę, mąkę i jaja. Przypraw wedle uznania. Uformuj średniej wielkości, nieco płaskie kotleciki (1 czubata łyżka masy = 1 kotlet)
  6. Na patelni rozgrzej olej i rozłóż na niej kotlety. Smaż je po obu stronach aż do zarumienienia się.
  7. Ciesz się smakiem pysznych siekanych kotletów z piersi kurczaka :)

To ci się przyda

  • patelnia
  • miska
  • deska do krojenia
  • nóż
  • tarka

Ukryty bonus:

KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ

Jeśli masz jakieś uwagi do powyższego przepisu, lub znasz inny sprawdzony przepis na kotlety z piersi kurczaka, napisz je w komentarzu :)

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*